Акушер-гинеколози от цялата страна се събират на конференция в Пловдив
Акушер-гинеколози от цялата страна се събират на конференция в Пловдив / dariknews.bg/архив

Петата национална конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ ще се проведе днес в Пловдив. Очаква се засилено присъствие на лекари от цялата страна, като 22 са записаните в програмата научни презентации. Водещи специалисти в българската гинекология ще представят актуални теми от съвременното й развитие. Сред акцентите са приложението на стволови клетки, фитотерапията и хомеопатията като алтернативи на конвенционалното лечение, нови подходи в борбата със стерилитета и инфекциите на женските полови органи, предпазване от рак на маточната шийка и други.

В конференцията ще се дискутират и нерешените организационни проблеми на доболничната акушеро-гинекологична помощ, които възпрепятстват нормалната работа на специалистите и постигането на качествена медицинска услуга.

Нови лекарствени продукти и диагностични методи от сферата на гинекологията, както и медицинска апаратура ще бъдат презентирани на научния форум. В него е включено  и мащабно фармацевтично изложение с участието на водещите компании в областта на женското здраве.

Конференцията е в хотел „Санкт Петербург”.