Акушер-гинеколози и джипита  от цялата страна се събират  в Пловдив
Акушер-гинеколози и джипита от цялата страна се събират в Пловдив / dariknews.bg

Национална конференция с участието на акушер-гинеколози и общопрактикуващи лекари от цялата страна започва в Пловдив. Научното събитие с интердисциплинарен характер е под мото „Заедно можем повече".

Националният съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ организира форума. АГ специалисти и джипита ще дискутират възможностите за подобряване на взаимната им координация, за да се засили ефектът на предлаганите от тях услуги в областта на женското здраве.

Поканени са и над 20 VIP гости, а програмата включва повече от трийсет доклада  и презентации. Специалистите ще поставят акцента върху най-актуалните теми от съвременната гинекология. Мащабно фармацевтично изложение ще съпътства конференцията.

Над 30 са фармацевтичните и инструменталните фирми, световни лидери в областта на женското здраве, които излизат с нови лекарствени продукти, диагностични методи и проучвания по доказани вече медикаменти.

В края на ноември миналата година акушер-гинеколозите от доболничната помощ се събраха на първата си национална конференция и още тогава заложиха бъдещата им научна комуникация да се осъществява и интердисциплинарно, с участието на специалисти от съответните области.

Конференцията ще се състои от 18.00 часа в парк-хотел „Санкт Петербург".