3-етажна къща горя в Момчиловци
3-етажна къща горя в Момчиловци / Дарик архив

3-етажна къща пламна в Момчиловци. Изгорял е изцяло покрива, както и покъщнината на два етажа. За щастие няма пострадали хора. Огънят тръгнал от покрива около 19.00 часа. С камбанен звън и с гърмеж на пушка, жителите на селото били известени за пожара.

„Хората веднага се притекоха на помощ, но за съжаление почти нищо не можеше да се направи, защото пламъците се разраснаха доста бързо, а и къщата е на трудно достъпно място“, разказа кметът на селото Сийка Суркова. В гасенето на пожара се включиха дошлите два противопожарни автомобила от Смолян. Собствениците на къщата са настанени при роднини.

От днес в Момчиловци започва дарителска кампания за пострадалите. В къщата живеят две жени-майка и дъщеря. Дъщерята е приемен родител на малко дете, а майката е трудно подвижна. Заедно с тях живеят и другите две деца на по-младата жена.

Това е четвъртия пожар в Момчиловци за последните 6 месеца, добави още кметът на селото. Местните започват и подписка за осигуряване на противопожарен автомобил, който да бъде позициониран в селото, за да не се налага при подобни ситуации да се чака докато пристигне такъв от Смолян. Ще бъде сформирана и доброволческа група , която да реагира при подобни инциденти. Предполага се, че огънят е тръгнал от комина или от късо съединение.