Застреляха екоинспектор в Долни Дъбник
Застреляха екоинспектор в Долни Дъбник / netinfo

51-годишен служител на екоинспекцията в Община Долни Дъбник е убит с ловна пушка рано тази сутрин. Това съобщи за Дарик кметът на общината Борислав Станимиров.

Трагичният инцидент се е разиграл към 9.10 часа сутринта в нивите край Долни Дъбник. Загиналият Петър Петров заедно с колегата си Милен Монов са извършвали редовен оглед на частните земеделски земи със служебен джип. Двамата екоинспектори са забелязали група от няколко човека, които копаят в полето. След като се приближили, по тях е стреляно през дясното странично стъкло. Петър е улучен с куршум в областта на гърдите. Спътникът му, който е шофирал джипа, е успял да потегли и е закарал простреляния в поликлиниката в Долни Дъбник.

Кметът на общината Борислав Станимиров съобщи още, че не се знае дали мъжът е издъхнал веднага след като е прострелян или по пътя към поликлиниката. Милен Монов не е ранен. Според съгражданите на убития групата, която е копаела в полето, е от роми. Те са изравяли части от съоръжения на „Напоителни системи”, за да ги предават на пунктове за изкупуване на такива суровини.