Заловиха сериен крадец на луксозни возила
Заловиха сериен крадец на луксозни возила / netinfo

35-годишен автокрадец, извършвал кражби на луксозни автомобили на територията на цялата старана, е заловен от полицията. Крадецът Марин П. е продавал откраднатите автомобили на цени три пъти по-ниски от реалните. До момента има доказателства за шест извършени от него кражби. Това съобщи наблюдаващият прокурор по случая Диана Маркова в Плевен.

Разследването срещу автокрадеца е започнало през август миналата година, когато е открит откраднатия от него микробус „Ситроен Джемпър”. Приятелката на криминално проявения е направила опит да регистрира возилото в КАТ Велико Търново с фалшиви документи за покупко-продажба. Останалите откраднати автомобили, за времето от май до октомври 2007 година, също са от висок клас – Ауди, БМВ, Мерцедес и Нисан. Те са били отнети от собствениците им на територията на областите Плевен, Варна и Търговище.

Три от автомобилите са открити и иззети от полицията. В някои от откраднатите возила са открити фалшиви документи и регистрационни табели, трошачи или т.н. „лапи” , с които се отварят МПС-та и се запалват и метални щемпели за пренабиване на номера. Установени са и лицата, които са извършвали тези интервенции и са помагали на Марин. Във всеки конкретен случай те са различни. Прокурор Диана Маркова подчерта, че в случая не се касае за организирана престъпна група, защото той върши престъпната си дейност изключително сам.

Мъжът и в момента е с условна присъда за кражба . Марин. П. е лежал 30 месеца в арест в Германия заради противозаконни отнемания на автомобили. Във връзка с тази му престъпна дейност е експулсиран от Белгия. Има забрана да напуска България и въпреки това той го прави. В момента се установявя как успява да напусне страната.

Разследването продължава и ще приключи с внасяне на обвинителен акт в Районния съд за най-малко шест противозаконно отнети МПС-та. За сега мъжът е с постоянна мярка задържане под стража.