Възрастни доброволки от Полша ще работят с деца в Ловеч
Възрастни доброволки от Полша ще работят с деца в Ловеч / Сдружение „Екомисия 21 век” – Ловеч

Три доброволки от полския град Лодз са пристигнали в Ловеч, където ще работят по проект "Възрастни природозащитници", съобщиха от сдружение «Екомисия 21 век». Организацията реализира проекта в партньорство с полската организация «FERSO» и с финансовата подкрепа на Центъра за развитие на човешките ресурси и програма «Грюндвиг».

Полските дами ще работят с децата от детските градини «Първи юни» и «Снежанка», където ще създадат екопиески с декори от екологични и рециклирани материали, ще реализират и дейности в областта на екологичното образование с живеещите в дома за деца.

Барбара, Халина и Мария ще представят полския опит в областта на възрастното доброволчество на специална среща, посветена на философията на доброволчеството в Полша. Те ще презентират още опита и практиките на клуба «Летящите баби» от техния роден град, типовете дейности, които организират, използвайки потенциала на хората от третата възраст за провеждане на важни за местната общност инициативи и оказване на подкрепа на деца и хора в нужда.

Заедно с местни доброволци те ще помогнат за организиране и провеждане на събитие, посветено на Деня без автомобили, което ще се проведе в парка «Баш бунар» на 21 септември. Доброволките ще посетят читалище «Просвета» в с. Слатина, където ще се срещнат с местните самодейки. По време на Варошлийските вечери в Ловеч трите жени ще представят полски кулинарни рецепти.