Връчиха наградите Спортист на годината
Връчиха наградите Спортист на годината / Вероника Христова
Връчиха наградите "Спортист на годината"
36292
Връчиха наградите "Спортист на годината"
  • Връчиха наградите "Спортист на годината"

Церемонията Спортист на 2010 година се проведе днес в плевенската зала "Катя Попова". Залата събра деца и младежи от спортните клубове в града, заедно с техните треньори, ръководители, приятели и родители. Класацията за поредна година бе организирана от Община Плевен и на нея присъства почти цялото ръководство, начело с кмета Найден Зеленогорски, който приветства спортната плевенска общественост.

Въпреки тежката година, България и Плевен имат своите спортни постижения, изтъкна градоначалникът и благодари на всички спортисти, треньори и на хората, които инвестират в спорта. Той изрази надежда, че през 2011 г. Община Плевен и Общинският съвет Плевен ще съумеят да направят такъв бюджет, който да подпомага още по-силно спорта в града.

По традиция спортистите в класацията бяха номинирани и определени чрез специална анкета, попълнена от 50 души и разгледана от спортна комисия. Класацията беше разпределена в разделите "Спортист на годината", "Най-перспективен млад състезател", "Треньор № 1", "Отбор № 1", "Най-добри резултати в спорта за 2010", "Принос в спорта".

В първата категория - "Спортист на годината", бяха отличени десет състезатели, събрали най-много точки в анкетата. В челната тройка се наредиха Гергана Витанова от Клуб по бойни изкуства "Петромакс" с 256 т. и боксьорът и световен шампион Детелин Далаклиев от "Мизия 80" със същия брой точки.

Връчиха наградите "Спортист на годината"
netinfo

Първата позиция на спортиста, събрал най-много гласове в анкетата, беше дадена на Вержиния Милашка от Спортен клуб по лека атлетика "Спартак", която събра 283 точки. Наградата на Спортист № 1 на Плевен за 2010г. Вержиния Милашка получи нейната треньорка Галя Николова, тъй като победителката не можа да се пребори с климатичните условия, за да се прибере от ски лагер.

Връчиха наградите "Спортист на годината"
netinfo

В останалите категории за най-перспективен млад състезател наградени бяха Александър Николов от КБИ "Петромакс", Елизабет Оморегие от хандбален клуб "Шугар" и Антоан Чинх Ван от СКБ "Спартак". Най-добър отбор на 2010-та стана Клуб по бойни изкуства "Петромакс", следван от боксовия "Спартак Плевен" и хандбалния "Шугар".

Връчиха наградите "Спортист на годината"
netinfo

Допълнителни награди в новата категория за най-добри резултати в спорта получиха Тодор Тодоров от Карете клуб "Спартак Плевен", състезателят по борба Халил Атанасов от "Изобор", шахматистът Давид Цветанов от "Плевен 21" и футболистът от "Спартак 1919" Иван Петков. Треньор № 1 за 2010 г. стана наставничката на каратеките от "Петромакс" Десислава Лачовска.

Връчиха наградите "Спортист на годината"
netinfo

Наградените получиха грамоти и плакети, осигурени от Община Плевен.