ВМРО:Не национализъм, а кретенизъм е това, което вършат Сидеров и хората му
ВМРО:Не национализъм, а кретенизъм е това, което вършат Сидеров и хората му / archive.dariknews

На среща с журналисти в Плевен председателят на ВМРО Красимир Каракачанов коментира скандалното поведение на лидера на партия Атака.
"Заради циркаджии като Волен Сидеров хората започват да си задават въпроса дали това всъщност е национализмът и това ли е алтернативата на сегашния модел. Категорично това, което се прави от тези хора, е далеч от идеите на национализма и по-скоро бих го определил като кретенизъм."

Каракачанов заяви, че в никоя нормална държава не е възможно облечен във власт човек да удари полицай и да не бъде арестуван на момента.

Красимир Каракачанов каза още, че намира решението на депутатите от групата на „Атака" солидарно да се откажат от своя имунитет за смешно. Той определи действията им като поредния цирк в тази партия.

Лидерът на ВМРО е категоричен, че по този начин от „Атака" искат да омаловажат скандала. "Това, че правителството на БСП и ДПС се крепи на твоите гласове, не ти дава правото да бъдеш безобразен", каза Каракачанов и допълни, че вместо от "Атака" да разиграват циркове са могли да поставят ултиматум на правителството и да поискат действия, свързани с битовата престъпност, с демографската катастрофа - "Неща, за които всеки национално мислещ човек трябва да се бори".