dps
dps / dariknews.archive
"Плевен може да разчита на лоби от страна на народните представители, ако предприеме необходимите стъпки, било чрез изготвянето на анализи или пък стратегии за привличане на инвеститори, което е най-големият проблем според мен". Това сподели пред журналисти депутатът от ДПС Велислава Кръстева. Според нея, не трябва общината да очаква от държавата някакъв вид специално обгрижване. "Ние смятаме, че не е работа на държавата да се ангажира с разкриването на работни места, а трябва тя, заедно с местната власт да създаде условия за привличане на инвеститори, които да разкриват работните места", каза Кръстева.

Тя сподели, че е водила разговори за това как със съдействието на нашите евродепутати в Плевен да бъде организиран форум, на който да се разгледат възможностите и потенциала на региона.
"Недоумявам как е възможно Плевен да има изключително високо представителство в държавата в продължение на два мандата управление на Бойко Борисов, да има председател на Народно събрание, министри и в същото време държавата да не е направила нищо за града последните 6-7 години, отбеляза депутатът от ДПС", сподели депутатът.

Велислава Кръстева коментира и темата за оставката на колегата й Камен Костадинов.
"Ние от ДПС искаме да дадем един много ясен знак за необходимостта от законодателна промяна в Изборния кодекс, с която да бъде избегнат случайният принцип при избор на народни представители, както и на общински съветници.
Така нареченият феномен 15/15 допуска проявление на принципа на случайността, което е неприемливо и политически, и партийно", каза още Кръстева.
Тя заяви, че ДПС ще внесе предложение за изменения в Изборния кодекс, като изрази надежда, че то ще бъде подкрепено в новия Парламент.