В НУОтец Паисий, четенето се превърна в игра
В НУОтец Паисий, четенето се превърна в игра / otec.paisij

Учениците от НУ „Отец Паисий" в Плевен се включиха в Националната кампания за насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти „България чете", която се провежда под патронажа на президента на РБългария Росен Плевнелиев, Министерството на образованието и науката, и Министерството на културата. В рамките на кампанията децата четоха по различен от обичайния начин, информираха от плевенското училище.

В НУ"Отец Паисий" четенето се превърна в игра
netinfo

За учениците от първи и втори клас книгите са били част от игрови занимания с насдлов „Да усетим книгите с всичките си сетива", а за учениците от трети и четвърти клас мотото е било „Книги и футболна интуиция".

Добрите практики са взаимствани по немски образец и разкриват необятните възможности за това, как четенето може да се превърне в забава и веселие.

По-малките ученици откриха тайнствения свят на книгите, като опипваха скрити в кутия предмети, които трябваше да разпознаят по-късно при прочитането на приказката „Червената шапчица".

В НУ"Отец Паисий" четенето се превърна в игра
netinfo


По-големите пък се състезаваха, като се целеха в любимите книги на противниковия отбор от разстояние 20 метра, където условието беше, ако стрелецът се справи, загубилият играч да чете изразително любмия си откъс от книгата, с която се състезава.

В НУ"Отец Паисий" четенето се превърна в игра
netinfo

Според условието на играта, отборите се редуват докато бъдат съборени всички книги. Печели тимът, който с най-малко шутове е повалил книгите на противниковия отбор.