Рицарите тамплиери отличиха депутата Ивелин Николов
Рицарите тамплиери отличиха депутата Ивелин Николов / личен архив Ивелин Николов

Престижната награда „Велик кръст с мечове” получи народният представител от ГЕРБ Ивелин Николов от Орден на рицарите тамплиери на храма на Йерусалим – Велик приорат България с прилежащи приорати Литва, Латвия и Естония. Това информират от политическата централа в Плевен.

Отличието му е връчено по време на бляскавия втори Коледен благотворителен бал,  състоял се на 4 декември в хотел „Балкан”.
Наградата е връчена на Николов лично от Великия Приор д-р Димитър Кочев заради усилията на народния представител за популяризирането на културно-историческото наследство на Плевен, приносът му в спорта и поведението му като народен представител.

Рицарите тамплиери отличиха депутата Ивелин Николов
netinfo


Носители на престижното отличие са личности като барон Клод Райнфаг (Франция), граф Кристиян Клаес (Белгия), палатен граф Аугусто Страффи (Италия).

Събитието е събрало изявени личности от Европа, между които принц Паул Демидов ди Сан Донато, престолонаследник на кралство Сан Донато (Неапол), гости от Великия Приор на Флоренция - Доменко Романели и д-р Оттонели.

 

Рицарите тамплиери отличиха депутата Ивелин Николов
netinfo

На Коледния бал са присъствали и много светски лица от страната, членове на Ордена.  Сред тях са „златната флейта” Кристиян Коев, актьорът Владислав Карамфилов - Въргала, актьорът и режисьор Николай Сотиров, ген.- полковник Юли Абаджиев, известният иконописец Красимир Савов, радио журналистът Виктор Ангелов и много известни бизнесмени от Плевен и страната.

Рицарите тамплиери отличиха депутата Ивелин Николов
netinfo


По време на бала е проведена и томбола. Разиграни са картини, рисувани от Великия Приор д-р Димитър Кочев, и икони на Красимир Савов. Събраните средства ще бъдат разпределени от специално формиран тамплиерски съвет и ще се използват за благотворителност.