Полицай пострада при масов побой между ромски фамилии
Полицай пострада при масов побой между ромски фамилии / archiv.DarikNews

Полицай пострада при разтърваване на роми в село Радомирци. Задържани са трима от участниците в конфликта. На 2 май около 15:00 часа в центъра на село Радомирци, по време на провеждане на традиционен годишен събор е възникнал скандал между 18-годишен, с 8 заявителски материала за престъпления по чл.194, ал.1 и 195, ал.1, т. 3 и 4 от НК - кражби; 6 заявителски материала за престъпления по чл.343 «в» от НК - управление на МПС без СУМПС в срока на административно наказание и с две присъди, и 23-годишен, с 2 криминални прояви за престъпления по чл.216, ал.1 от НК - унищожаване и повреждане; 2 - за престъпления по чл.343 «в» от НК - управление на МПС без СУМПС в срока на административно наказание; един заявителски материал за кражба по чл. 195,ал.1, т. 2 от НК, и пет присъди.

Искрата пламнала заради неуредени финансови отношения - дълг от 50 лева. Скандалът е прекратен от намиращите се на място полицаи, охраняващи събора. 15 минути по-късно, роднини и приятели на двамата младежи, заедно с тях започват масов побой в центъра на селото. Служителите на реда предприели мерки за прекратяване на конфликта, но тълпата оказала съпротива. Между словестните реплики, започнал и ръкопашен бой. Представителите на двете ромски фамилии тръгнали един срещу друг с дървета, колове, лопати, кой каквото свари да грабне.

На място са изпратени допълнителни полицейски сили. При инцидента е нанесена лека телесна повреда, изразяваща се в охлузни рани в областа на лявата ръка, на единия от полицаите. Задържани са трима от участниците - двамата подбудители и 29-годишен. След намесата на полицията в селото спокойствието е възстановено. За престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство.