Плевенски екипаж ще лети на авиофеста в Белозем
Плевенски екипаж ще лети на авиофеста в Белозем / netinfo

Два плевенски мотоделтапланера ще участват на започващия на 1 май в Белозем авиофестивал, каза за Дарик инж. Илиян Иванов, председател на Авиационно сдружение "Криле" Плевен. Един плевенски и един ловешки екип ще летят в Южна България на фестивала, който заради прогнозите за неблакоприятно време е удължен до 5 май.

Инициативата за Белозем е на клуб "Адвенчър", а мотото, под което минава, е "Cross country forever". Освен състезателни елементи, е предвидено да се направи и свободно летене. Заявен е много голям район на полети, уточни Илиян Иванов - от Стара Загора до Граф Игнатиево и от Средна планина до южно от АМ "Тракия". Председателят на Авиационно сдружение "Криле" участва в организацията на полетите и ръководството на фестивала в Белозем. През изминалите почивни дни авиатори от плевенското сдружение са ходили на обмяна на опит в Румъния, на авио фестивал в Малу Росу до Гюргево.

След 6 май предстои да се уточнят и подробностите за предстоящия през септември традиционен авиофестивал "Криле за всички", каза още Илиян Иванов.