Парад на модата събира на една сцена утвърдени и прохождащи дизайнери
Парад на модата събира на една сцена утвърдени и прохождащи дизайнери / Дарик Плевен
"Парад на модата" събира на една сцена утвърдени и прохождащи дизайнери
36189
"Парад на модата" събира на една сцена утвърдени и прохождащи дизайнери
  • "Парад на модата" събира на една сцена утвърдени и прохождащи дизайнери

Шоу-спектакъл "Парад на модата - Плевен 2010-2011" ще се проведе на 19 декември в Плевен, това съобщи Георги Ангелов. Изданието ще е 49-то поред и отново ще включва творби както на утвърдени дизайнери, така и на прохождащи таланти в областта на модата. Инициативата се организира от община Плевен, Сдружение "Плевенски обществен фонд Читалища", Читалище "Лик" и Георги Ангелов. Идеята, режисурата, постановката и хореографията са дело на Георги Ангелов, а музикалното оформление - на Асен Антонов.

Ще бъдат представени мода за най-малките, авангардни вечерни тоалети, улична мода за тийнейджъри, както и мода за дами на средна възраст, уточни Георги Ангелов. Танцьори от клуб по спортни танци "Дъга" също ще влязат в ролята на манекени, те ще дефилират на сцената сред останалите, но танцувайки. Уникални ръчно рисувани шалове ще представи млад творец от Плевен - Деси Костадинова, останалите плевенски участници са Милена Колева, Деница Павлинова и Светослава Дончева.

Заложил съм повече на пластичния рисунък на манекена, доста съм театрализирал спектакъла, на моменти съм използвал формата и на кабарето, уточни за Дарик Георги Ангелов. Модата е ретро, ретро е и музиката - от хипи периода, каза още той.

"Парад на модата - Плевен 2010-2011" започва в 19.00 часа в Драматичен театър "Иван Радоев".

Чуйте подробностите от Георги Ангелов в звуковия файл.