От два до пет пъти скача такса битови отпадъци в Плевен!
От два до пет пъти скача такса битови отпадъци в Плевен! / dariknews

От два до пет пъти ще бъде увеличена такса битови отпадъци, след приемането на новата методика, предложена от Министерството на финансите. Промяната на такса смет е обект на разговори и размяна на предложения между Сдружението на общините в България и Министерството на финансите, сподели на среща с журналисти председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, който е член на сдружението.

"Последното предложение, което беше отправено от Министерството на финансите не ни удовлетворява, защото според него, такса битови отпадъци ще бъде вдигната в пъти", каза Дарин Ангелов и добави, че разговорите продължават и предстоят още срещи с представители на министерството. Той каза, че от Сдружението на общините ще настояват за осигуряване на поне 6 месечен гратисен период, след въвеждането на изменението на Закона за местни данъци и такси.

Дарин Ангелов обясни, че след като се приеме акта на министерството, в общинските съвети по методиката, разработена от Министерството на финансите, ще бъде определен процентът на увеличение на таксата за всяка община.

По негово мнение за Община Плевен увеличението на такса битови отпадъци ще бъде между два и пет пъти.