Обсъждат идеи за развитие на културния живот в Троян
Обсъждат идеи за развитие на културния живот в Троян / netinfo

Кръгла маса за обсъждане на идеи за културни събития в Троян, които да дадат разнообразие, иновативност и привлекателност на културния живот организира община Троян. Това съобщават от пресцентъра на администрацията.

Инициативата е продължение на извършеното проучване на мнението на хората за съществуващия културен живот в общината, за неговите нужди, проблеми и потенциал за развитие. Въз основа на анкетата, община Троян е оформила няколко идеи за организиране и провеждане на културни събития, които да водят до развитие и обогатяване на културния живот. Това ще става чрез откриване на неизползвания потенциал на Троян, развиване на нови неконвенционални форми на културни изяви и създаване на условия за равен достъп до културата на всички социални групи на територията на общината.

Хората ще могат да оценят идеите в специално подготвена за целта карта на база на тяхното собствено мнение и визия за обновление на културния живот в града. По този начин ръководството на община Троян вярва, че ще създаде и провежда такива културни събития, които отговарят на нуждите и потребностите на жителите в Троян. Кръглата маса е и проявление на политика на общината за активен диалог и сътрудничество с жителите на града за подобряване на социално-икономическото развитие и привлекателност на региона.

На база на оценката на местните жители ще бъде избрано събитието, което ще бъде обект на подкрепа за получаване на безвъзмездна финансова помощ чрез Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Кръглата маса ще се проведе днес в салона в сградата на община Троян от 14 часа.