Общинският пазар с нов европейски облик
Общинският пазар с нов европейски облик / автор Яна Дамянова
Общинският пазар с нов европейски облик
45971
Общинският пазар с нов европейски облик
  • Общинският пазар с нов европейски облик

27 нови търговски обекта с различно предназначение са изградени в ремонтираната и благоустроена част на общинския пазар «Тибор». Новата придобвка за плевенчани беше открита с официална церемония днес. Лентата прерязаха временно изпълняващият длъжността кмет на община Плевен инж. Огнян Цанев и Лидия Железарова, управител на общинската фирма «Тибор».

Почти половината от общинския пазар е била преустроена за около четири месеца. Сега клиентите ще могат да посетят в нея агроаптека, хуманна аптека, представителен магазин на Сдружението на млекопроизводителите за мляко и млечни произведения, магазин за алкохолни и безалкохолни напитки, тото пункт, кафе сладкарница, магазин за домашни потреби и други. Лидия Железаров се похвали и с новите санитарни възли в общинския пазар, които според нея са най-модерните обществени тоалетни в града. Средствата, изразходвани за ремонтните дейности, са 1 млн. 140 хил. лв., въпреки че според предварителните разчети е трябвало да се похарчат 1 млн. 250 хил. лв., подчерта още Железарова. По думите й, това не е за сметка на качеството, а благодарение на по-добрите решения.

Общинският пазар с нов европейски облик
netinfo

От своя страна инж. Огнян Цанев поясни, че днешният облик на сградата е еманация на 11-годишни усилия от страна на общинската администрация и ръководството на фирма «Тибор» да се изчисти собствеността на пазара. По думите му, едва през 2010 г. собствеността на пазара е станала изцяло общинска и затова реконструкцията е направена тази година. Той обяви и амбициите на местната управа догодина да бъде ремонтирана и останалата част от общинския пазар.