Областният управител поиска точен график за ремонта на пътя в Искър
Областният управител поиска точен график за ремонта на пътя в Искър / obl.admin.pl

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев организира работна среща в община Искър, на която бяха коментирани възникналите проблеми във връзка с ремонта на пътя, преминаващ през населеното място. На нея присъстваха още инж. Валентин Йорданов- кмет на Община Искър, инж. Ивайло Денчев-директор на Областно пътно управление-Плевен, инж. Митко Спасов-директор на „ВиК" ЕООД - Плевен, инж. Боряна Цанова-представител на строителния надзор на обекта, инж. Беремски и Мариян Гълчанов, представители на изпълнителя-„Плевенинженеринг-М" АД, експерти от Община Искър и областна администрация-Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Плевен.

Илиян Йончев настоя да се изготви точен график по дни с дейностите, които ще се извършват на обекта. Решено бе днес да се проведе среща на проектантите, изпълнителите, специалисти на ВиК и представители на общинската администрация, които да обсъдят възможностите за промяна в плановете и отстраняване на проблемите. Насрочена бе и нова работна среща за 8 юли 2013 г, на която областният управител да получи информация как се работи по завършването на обекта.

Ремонтът на Път ІІ-13, Кнежа-Искър, от км 82+923 до км 89+729 се извършва по ОП „Регионално развитие". Проектът е на стойност 9 541 282.25лв., със срок за изпълнение - 5 месеца. Изпълнител на обекта е Пътинженеринг-М" Монтана.