Новият областен управител на Ловеч прие властта
Новият областен управител на Ловеч прие властта / svetlomira.anastasova

Новият областен управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева прие днес властта от предшественика си Милко Недялков в присъствието на трима от петимата депутати, кметове на общини и председатели на общински съвети, ръководители на институции, служители на администрацията и медии.

Д-р Бояджиева определи няколко важни момента в работата си: опазване от наводнения и други природни бедствия с акцент мерките по превенция, функциониране на здравната система и състоянието на болниците, държавната собственост и запазване на регулярните приемни - както самостоятелни, така и с други институции и медии.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев пожела на губернаторката да гради мостове между институциите. Той поздрави д-р Бояджиева с добре дошла и гарантира, че винаги може да разчита на кметовете и председателите на общинските съвети за начертаване на по-добрите стратегии за развитие на областта като цяло. Подарявайки й картина със символа на Ловеч - Покрития мост, той й пожела винаги да отчита, че мостовете се правят, за да сближават.

Д-р Мадлена Бояджиева бе назначена на поста с решение на Министерския съвет от 26 ноември. Досега бе председател на общинския съвет в Тетевен, преди това управител на болницата в планинския град.