Нови награди за талантите от Музикалното
Нови награди за талантите от Музикалното / netinfo
10 ученици от Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” Плевен са удостоени с награди от Международия младежки фестивал – конкурс „Надежди, таланти, майстори” Добрич - Албена 2007.

Голямата награда Grand prix на фестивала също е завоювана от плевенчанин, 14-годишният пианист Стефан Бонев. Наградата му е връчена за талант, надежда и ярко откроило се дарование по време на фестивала.

Освен него втора награда за изпълнение на пиано и трета в категория акомпанимент е получил Веселин Нинов, пета награда в кагероия пиано и поощрение в категория композиция е за Владимир Попов. Първа и втора награда в категория ударни инструменти са връчени съответно на Евелин Генова и Николай Иванов. Триото ударни инструменти Кирил Ангелов, Тодор Хубчев и Николай Иванов също е удостоено с първа награда.

Двама виолончелисти от музикалното училище в Плевен са отличени с награди. Втората награда за изпълнение е завоювал Александър Димитров, а поощрение е получила Ана-Мария Иванова. Тоня Бибашка пък е отличена с втора награда за изпълнение на виола.