Млади червенокръстци призовават за отказване от цигарите
Млади червенокръстци призовават за отказване от цигарите / netinfo

Здравно-информационна кампания организират днес доброволци на младежката организация на БЧК Плевен. Повод за тази инициатива е Международния ден без тютюнопушене – 15 ноември.

От 12.00 часа в  Плевен на площад „Възраждане” ще бъде построен информационен щанд - шатра, в която доброволци от младежките организации на БЧК Плевен, Кнежа и Долна Митрополия ще призовават плевенчани за откажат цигарите. Преоблечени в костюми на цигари, доброволци ще привличат вниманието на гражданите към информационния щанд. На хората отказали се поне от една цигара ще се предоставя картичка и гривна с послание „ТИ МОЖЕШ” .

Кампанията, подкрепена от Министерството на здравеопазването ще стартира едновременно в Русе, Враца и Плевен. Основната й цел е въвеждането на символ за съпричастност в борбата срещу тютюнопушенето – зелена гривна с надпис „ТИ МОЖЕШ”. Зелената гривна ще има за цел да припомня, че фасовете от всяка изпушена цигара трябва да се изхвърлят на определените за това места, иначе могат да предизвикат пожар и да навредят на „здравето на нашата Земя”.