/ iStock/Getty Images
Младежи поставят хранилки за птици в плевенския парк "Кайлъка", съобщиха от Общината.

Инициативата е на членовете на Младежкия парламент и е част от Календара за младежки дейности за тази година. Дейностите се извършват със съдействието на Общинската управа.
Поставянето на общо тридесет къщички и хранилки е съгласувано със специалисти като височината трябва да е над 2 метра, да са обърнати на североизток и да бъдат закрепени с въжета, за да се запази целостта на дърветата.

След като в началото на тази година Община Плевен пое стопанисването на централната част от "Кайлъка", парковото пространство се облагородява постоянно.

Както БТА съобщи, от спирка "Моста" до Летния театър бе изградено соларно алейно осветление. Поставени бяха 58 осветителни тела покрай езерото, които работят на специален режим - светят с около 20 на сто от предвидената мощност, а светлината им се усилва на 100 процента при наближаване на пешеходци и велосипедисти. Извършено бе и почистване на част от река Тученица от надвиснали и сухи клони, паднали напречно над реката дънери, както и от предмети, които са предпоставка за преграждане на водното течение.
БТА