Минчо Казанджиев се срещна с деца от Ерфурт
Минчо Казанджиев се срещна с деца от Ерфурт / netinfo

Шест момчета от социалните институции на немския град Ерфурт и ръководителите им се срещнаха с кмета на Ловеч Минчо Казанджиев днес, ден преди да отпътуват за Германия. Те бяха на посещение в България по съвместен проект на Община Ловеч и немското сдружение „С хората”.

Целта е обмен на младежи и социални работници от социалните заведения на двата партньорски града. Идеята е да се обменят и добрите социални практики. Този проект е един от пътищата за задълбочаване на контактите и приятелството с побратимения ни град Ерфурт, каза кметът Минчо Казанджиев. Той посочи, че Ловеч е сред водещите градове в страната с добър опит в областта на социалните услуги.

Кметът изрази задоволството си, че добрите социални практики могат да бъдат споделени с немските специалисти от Ерфурт. Децата от Ерфурт получиха за спомен подаръци от община Ловеч и пожелаха да седнат в кметския стол и да се снимат с кмета Минчо Казанджиев. Групата от Ерфурт пристигна на 18 юли и беше заедно с деца от домовете в Ловеч на летен лагер в Равда от 21 до 31 юли. Децата, които са на възраст от 10 до 17 години посетиха Велико Търново, Плевен и Троянския манастир.

В работата с българските и немските деца са били ангажирани социални работници, възпитатели и психолози от двата дома в Ловеч и от Центъра за социална рехабилитация и интеграция.