Маскиран ограби баба
Маскиран ограби баба / sxc.hu

85-годишна жена от с. Катунец, обл. Ловеч е била ограбена в дома си от маскиран нападател, инцидентът е станал около 15.00 часа на 19 декември, уточняват от МВР.

Неизвестният привел жената в безпомощно състояние, завлякъл я до леглото, където я душил и я принудил да го заведе до мястото, където държи парите си. След като бабата се съгласила, нападателят завързал кърпа на устата й, за да не може да вика за помощ. Жената била скрила спестяванията си в компотен буркан, който бил извън къщата, допълват от полицията. След като маскираният взел парите, които не се знае колко точно са били, заплашил възрастната жена да не се обажда и да не съобщава на никого. Сигнал за станалото е подаден два дни по-късно - около 9.00 часа на 21 декември.

Служители на РУП Угърчин влезли бързо в следите на престъпника и установили кой е той - 17-годишен младеж с инициали А. М. от същото село.

Той направил пълни самопризнания и при извършеното претърсване в дома му е предал част от отнетата  сума - 30 лева. По случая в РУП Угърчин е образувано досъдебно производство.