Люси Дяковска: Прекрасно е, когато зад теб на сцената е Плевенска филхармония
Люси Дяковска: Прекрасно е, когато зад теб на сцената е Плевенска филхармония / dariknews.archive

На 4 февруари предстои третото представяне в Плевен на "Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска". Концертът вече се състоя извънредно на 16 януари, след блестящата премиера в края на октомври миналата година. Големият интерес наложи определянето на трета дата, на която плевенчани да гледат програмата, представяща успешната съвместна работа на диригента и аранжьор Левон Манукян, пианиста и аранжьор Георги Милтиядов и Плевенска филхармония.

Факт е, че малко преди отминалия вече концерт на 16 януари, бяха тотално разпродадени всички места в ДКТ"Иван Радоев" и за концерта, който ще се състои на 4 февруари.

Минути преди второто представяне на концерта “Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска”, което се състоя на 16 януари, плевенската звезда, покорила не една европейска и световна сцена сподели за Дарик:

„Първото ни представяне през октомври 2015 г. беше много вълнуващо, защото за пръв път работих със симфоничен оркестър. До този момент бях работила само с Биг бенд, който има доста по-твърдо и агресивно звучене. В момента, в който зад теб застане такъв оркестър  като Плевенска филхармония, нещата стават по-различни. Моето звукоизвличане става много по-различно и всъщност е много по-трудно, и изисква много повече работа. Но в същия момент, когато видях радостта, която изпитваха музикантите от оркестъра се почувствах прекрасно”, каза Люси пред микрофона на Дарик.

Люси Дяковска Прекрасно е когато зад теб на сцената е Плевенска филхармония
netinfo


Тя коментира, че в Плевен и изобщо в България трудно се стига до такива прекрасни проекти. “От една страна работата е доста трудна, а и според мен малко музиканти и диригенти се заемат с такава задача. Категорично съм за осъществяването на такива бъдещи проекти“, каза Люси Дяковска.

Тя отбеляза, че първоначално е била скептична в известна степен относно втория концерт, предвид това, че Плевен не е много голям град и може би залата на Драматичния театър не би се напълнила повторно.

Както знаем, билетите за третия концерт, който ще се проведе на 4 февруари отново в ДКТ“Иван Радоев“, също бяха разпродадени за броени дни.

Броят на продадените билети за трите концерта вече е близо 1400, което според Люси Дяковска, е много показателно и за качеството на проекта, както и за нагласата на плевенската публика, както и за гостите от съседни области, които пристигат в Плевен за събитията.

Люси Дяковска Прекрасно е когато зад теб на сцената е Плевенска филхармония
netinfo


Вече е ясно, че за следващия концерт на 4 февруари в програмата ще се включат и момичетата от вокалната група А.V.A. на които Люси Дяковска е ментор в музикалното шоу Х Factor.

В момента с диригента Левон Манукян и директора на Плевенска филхармония се водят разговори относно Национално турне, което да представи „Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска“ в страната.

Относно качеството на “Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска”, Люси коментира, че това е проект, който не би могло да бъде направен с различни оркестри най-вече, защото работата по него е изключително трудна.

“Това, което се получава в работата с Плевенска филхармония е страхотно и не е нужно да се започва от нулата”, каза в тази връзка Люси.

Турнето на Плевенска филхармония, по време на което ще бъде представена “Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска”, ще започне в края на февруари и за сега включва 20 концерта в цялата страна, сподели за Дарик Левон Манукян.

Люси Дяковска Прекрасно е когато зад теб на сцената е Плевенска филхармония
netinfo