Кметът на Плевен се срещна с младежи от шест страни
Кметът на Плевен се срещна с младежи от шест страни / pleven.bg

Група от 42 младежи от държавите Испания, Турция, Македония, Румъния, Сърбия и България посрещна кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков в зала „Гена Димитрова", днес.

Визитата е част от международен проект по програма „Младежта в действие" под надслов „Непознати се превръщат в приятели чрез интелектуален диалог". Една от основните задачи на участниците в проекта е да посетят културно-исторически паметници на територията на града ни и през своя фотообектив да ги споделят с връстниците си в своите страни.

Кметът на Плевен се срещна с младежи от шест страни
netinfo

Проф. Стойков приветства младите гости на града и изрази подкрепата си към идеята на проекта.

"Сами ще се уверите, че в Плевен всяка крачка е история и съхранена традиция. Радвам се, че ще имате възможността да се запознаете със забележителностите на Плевен и да усетите неговия дух. Ние имаме прекрасни млади хора, с част от които ще можете да се запознаете и да общувате. Защото именно вие - младите хора, сте най-добрите посланици на своите страни и градите най-здравите мостове между тях", каза кметът на Община Плевен и пожела на гостите незабравими спомени от града.

Проф. Стойков представи приоритетните цели за ръководството на общината и разказа накратко за осъществените от Община Плевен през изминалата година важни проекти с европейско финансиране, които възлизат на над 63 млн. лв., като подчерта, че тази година очакванията са за подписване на договори за над 200 млн. лв.

Гостите на Плевен изказаха своята благодарност към кмета на Община Плевен за осъществената подкрепа по време на тяхната визита в града и му връчиха сувенири от своите страни.