Камарата на строителите в Плевен съгради параклис
Камарата на строителите в Плевен съгради параклис / netinfo

Над 30 хил. лв. за изграждането на православен параклис в ж. к. „Дружба” са събрани от Областното представителство на Камарата на строителите в Плевен.

Това е най-мащабната дарителска кампания в региона, която е инициирана по повод 10-годишнината на представителството на браншовата организация на строителите в града преди две години. Идеята е подкрепена от община Плевен и в навечерието на професионалния си празник – Димитровден, плевенските строители отчитат, че благодарение на тяхната помощ параклисът, който ще носи името „Успение Богородично” е съграден. След проведена обществена поръчка от община Плевен за изпълнител на обекта е избрано ДП „Строителство и възстановяване”.

Теренът, върху който е изграден параклисът, е разположен до главната пътна артерия в жилищния квартал. Мястото е достъпно и комуникативно, има директна връзка с паркинг. Композицията на сградата е върху застроена площ от 57 кв. м . От община Плевен предвиждат довършването на параклиса отвътре и изпълнението на вертикалната планировка за следващата година, когато се планира да бъде осветен и открит официално. Имената на дарителите ще бъдат изписани на специална плоча пред изградения параклис.