Георг Спартански: Нека осъзнаем поуките от историята ни
Георг Спартански: Нека осъзнаем поуките от историята ни / Sofia Photo Agency
Георг Спартански: Нека осъзнаем поуките от историята ни
32284
Георг Спартански: Нека осъзнаем поуките от историята ни
  • Георг Спартански: Нека осъзнаем поуките от историята ни

Призив към всички българи да прочетат и осъзнаят поуките от историята ни, отправи днес в приветственото си слово по повод Съединението Георг Спартански, председател на Общински съвет Плевен. Пред събралите се около 200 плевенчани до паметника на Четвърти пехотен полк в града, той изтъкна важността на историческото ни минало за бъдещето на страната.

 "За да я има България, за да ни има и нас на политическата карта на Европа като достойна, свободна и политически независима държава, трябва да се вслушаме в гласа на историята, каза още Георг Спартански. Според него много важно за по-нататъшното развите на страната ни е българските политици да се вслушват в гласа на народа си и да станат едно цяло с него. "Само тогава, когато българската политика отговаря на българските желания, когато тя се кове тук в България, а не в чужди канцеларии и чужди столици, ние ще бъдем горда, свободна и истински политически независима държава, допълни той.

"Българите винаги трябва да имат кауза, която неотменно да следват, да ги съединява, така както са били обединени предците ни преди 125 години, когато Княжество България и Източна Румения са станали едно цяло", каза Георг Спартански. Той призова плевенчани никога да не забравят, както в личните така и в обществените си дела, че съединението прави силата.

Пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк беше отслужена панихида в памет на загиналите 140 души от полка. Монументът, показващ признателността на поколенията към загиналите, посрещна 6-ти септември в подобаващ вид. Броени дни преди празника, по него имаше изрисувани неразбираеми сини графити, за които Дарик сигнализира и те бяха почистени.

Венци и цветя бяха поднесени от представители на политически партии, неправителствени организации, държавни учреждения, училища, граждани и гости на града.

 

Подробности чуйте в прикачения файл...