Доц. Венцислав Грозев е сред претендентите за шеф на Българския лекарски съюз
Доц. Венцислав Грозев е сред претендентите за шеф на Българския лекарски съюз / dariknews.archive

На 8 май започва 63-ият отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз, на който се очаква да бъде избран новият председател на съсловната организация. Съборът ще се проведе в Равда и ще продължи до 10 май.

По информация на Дарик кандидатите за поста на настоящия председател на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов са петима.

Сред тях са двамата заместник-председатели на съсловието д-р Юлиан Йорданов и д-р Кирил Еленски. В борбата за председателското място се включват и д-р Петър Панчев от отделението по Онкоурология в Александровската болница, както и доц. Венцислав Грозев, който към момента е председател на Лекарската колегия в Плевен. Д-р Георги Тодоров от лекарската колегия в Русе пък съобщи, че сам е издигнал кандидатурата си за поста.

Изборът на нов ръководител на съсловието се налага, тъй като вторият мандат на д-р Цветан Райчинов като председател на Лекарския съюз, изтече.

Според устава на организацията Райчинов няма право на трети мандат и новият председател трябва да се избере до средата на месец май.