ДФСГИнтелект продължава работа по Леонардо да Винчи
ДФСГИнтелект продължава работа по Леонардо да Винчи / dfsg.pl

За първи път ДФСГ"Интелект"- Плевен получи шанс за продължение по европейски проект по секторна програма „Леонардо Да Винчи". Поради високата оценка, която получи от Центъра за развитие на човешките ресурси, на ДФСГ "Интелект" бе предоставена възможност още 10 ученика да осъществят трансгранична практика в английски компании през Февруари 2014 г.

Със старта на новата 2013/2014 учебна година стартира и продължението на проект „Електронно митническо обслужване-европейски опит и практика".
Допълнителната трансгранична практика ще е една уникална възможност десет от младите хора от ДФСГ "Интелект" да се докоснат до една от най-силно развитите митнически системи в Европа. Тези десет ползвателя бяха избрани от една съвкупност, включваща специалностите: "Митническа и данъчна администрация", "Икономическа информатика" и "Банково дело".

С подготовката за участие и чрез участието в допълнителната трансгранична практика, екипът по проекта очаква ползвателите да повишат своите езикови компетенции и да обогатят знанията си за култура, бит и традиции в двете страни, да се развият професионално и лично - нещо, което биха пренесли в бъдещата си практика с цел развитие на пригодността им за заетост и участие в европейския пазар на труда.

Освен това допълнителният брой мобилности ще повиши качеството и атрактивността на професионалното образование и ще насърчи мотивацията на младите хора и изучаването на чужди езици.

За ДФСГ "Интелект", която подготвя средни икономически кадри, това допълнително участие ще допълни опита на организацията, включително и професионалния опит в митническата и данъчна област. Гимназията е с много богат опит по подготовка и реализация на европейските проекти, което ще гарантира успеваемостта на допълнителната трансгранична практика и принадената ефективност в края на периода.

Реализираният проект и продължението му са на обща стойност 95 197 евро и срокът за реализация му е до 30 май 2014г.
Екипът, който работи по проекта е в състав: Михаела Карамфилова, Йоана Лазарова и Марина Иванова.