16-годишен наръга с нож свой съученик
16-годишен наръга с нож свой съученик / dariknews.bg

16-годишно момче е наръгало с нож свой съученик в Ловеч. Инцидентът е станал днес около 10:00 ч.-аса в двора на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Пострадалият младеж е Васил Василев - ученик в 10 „ж" клас на училището. Между двамата възникнал скандал, Васил ударил другото момче, след което то отвърнало с ножа и хукнало да бяга. За инцидента потвърдиха и от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ловеч. Нападателят бил заловен и задържан от служителите на реда.

Васко е намушкан два пъти с кухненски нож в гърба, свидетелства негов съученик. Хладното оръжие било донесено в училището от две деца, учещи в Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги, твърди той.

Васил е преминал през спешното отделение на ловешката болница, но от там е транспортиран в неврохирургията на университетската болница в Плевен, съобщи директорът на ловешкото здравно заведение д-р Тихомир Бенев. Ножът е засегнал гръбначния стълб и затова се е наложило преместването на младежа. Той е откаран в стабилно състояние в специализираната клиника.

От ръководството на Професионалната гимназия по механоелектротехника отказаха коментар с мотива, че по случая се води следствие.