/ dariknews.bg
С 14 000 лв. и 200 евро „олекна” пенсионерка от Троян при телефонна измама, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Ловеч.

Разкриха телефонни измамници, откраднали 7000 лв. от три плевенчанки

70-годишната жена била измамена по отиграната и печално позната схема – тя получила обаждане от мним полицейски служител. Това станало около 18:00 ч. в понеделник. Жената се подчинила на „разпореждане” от органите на реда, в резултат на което оставила пред входната си врата 14 000 лв. и 200 евро.

Нови телефонни измами - този път с преводачески или адвокатски услуги

По аналогична схема 77-годишна баба от Ловеч пък оставила пред дома си 1220 лв. и 100 евро. Сигнали за измамите били получени часове по-късно в районните управления на двата града.         

Предадоха на съд двама участници в телефонна измама за 20 000 лева

Полицията в Ловеч, апелира за пореден път, хората да не се доверяват на непознати, които се представят за полицейски служители или други длъжностни лица и изискват от тях пари и ценности. Не съществува практика държавни служители да събират пари чрез телефонно обаждане или в найлонови торбички, хвърлени през балконите, припомнят от полицията.


В случай на подобен вид обаждане от там съветват потърпевшите да потърсят незабавна помощ на тел. 112 или да се свържат с най-близките си роднини.