11 акта са съставили от Басейнова дирекция Дунавски район Плевен
11 акта са съставили от Басейнова дирекция Дунавски район Плевен / netinfo
68 контролни проверки за изпълнение разпоредбите на Закона за водите са извършили експертите от Басейнова дирекция Дунавски район Плевен през изминалата седмица.

Проверените водни обекти и хидротехнически съоръжения са на територията на областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Монтана, Видин, Търговище, София и Софийска област. Проверени са водоползватели и ползватели на водни обекти с издадени разрешителни, за спазването на условията, регламентирани в тях. Извършени са и проверки по постъпили жалби и сигнали за нерегламентирано водовземане и ползване на воден обект. За констатирани нарушения са съставени 11 акта. От Дирекцията съобщават още, че през изминалото денонощие река Дунав е повишила нивото си при Ново село, Видин, Лом и Силистра, като най-голямо е повишението при Ново село с 28 см. В останалите участъци реката е понижила нивото си, като най-голямо е понижението при Свищов с 5 см.

Останалите реки и язовирите на територията на Дирекцията са в нормално състояние и имат необходимия свободен обем. Не са констатирани проблеми по предпазните диги, язовирните стени и хидротехническите съоръжения.