Софийски районен съд приема книжа за делата по имейли заради усложнената обстановка
Софийски районен съд приема книжа за делата по имейли заради усложнената обстановка / IStock
Районният съд в Монтана осъди на пробация и обществено порицание 37-годишния П.И.М. от село Владимирово, който причинил телесна повреда на учителка при саморазправа с нея и крещял в коридора на училището, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 1 март 2020 година П.И.М. влязъл в коридора на училище "Владимир Минчев" в село Владимирово и започнал да крещи на учителката по математика и информатика, която преподавала на деца от пети клас. След като бил изведен от охраната на училището той отправил закани. Малко по-късно същия ден П.И.М. причакал на улицата в селото същата учителка, нападнал я, нанесъл ѝ удари с крак и юмрук, като по този начин й причинил лека телесна повреда.

Пред съда нападателят се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата за наказание пробация и обществено порицание. В продължение на шест месеца той ще трябва да се среща с пробационен служител два пъти седмично, а общественото порицание ще бъде изпълнено чрез обява на стената на кметството в село Владимирово.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, уточниха от Съдебната палата в Монтана.