/ / / ThinkStock/Getty Images
61-годишна жена от Берковица е станала жертва на телефонна измама със сумата от 2000 лв. Това съобщиха от ОД на МВР-Монтана. Сигналът е подаден на 30 януари 2020 г. около 12.25 ч. на телефон 112 от измамената жена.

Тя съобщила, че същия ден между 9.00 и 12.00 ч. на домашния си и на мобилния си телефон провела разговори с непознати, представили се за комисар Манолов и терорист.

Мнимият комисар я уведомил, че под ръководството на главния прокурор се провежда полицейска акция за залавяне на телефонни измамници и терористи и е необходимо съдействието ѝ. Последвало второ обаждане на мобилния телефон от непознат, представил се за терорист, който отправил заплахи към живота ѝ, както и към този на членовете на семейството ѝ.

Разговорите с непознатите продължили около 2 часа, като жената получила указания да изхвърли през терасата си плик със сумата от 5000 лв. за залавянето на телефонните измамници и терористите. Впоследствие жената хвърлила през терасата на обитавания от нея апартамент сумата от 2000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Берковица.