/ netinfo
От 29 март започва раздаването на хранителни помощи по европейска програма в 5 от общо 8 временни пунктове на БЧК в област Кърджали, съобщи директорът на Областната дирекция „Социално подпомагане” Цветомир Хаджиев. По думите му, общо 9104 социално слаби лица в област Кърджали ще получат помощта.

На 29 март започва раздаването на хранителните помощи във временните пунктове в Джебел, село Чорбаджийско,  Крумовград, Кърджали и Момчилград. В Ардино това ще стане на 4 април, а в Черноочене и Кирково – на 5 април.

7 вида продукти ще получат социално слабите - лютеница, доматено пюре, грах, рибени консерви, леща, пчелен мед и бисквити, с общо тегло 16 килограма, уточни директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Кърджали Жана Чакърова. 

По думите й, лицата, които ще получат хранителни помощи, са определени от Дирекция „Социално подпомагане”, а самото раздаване се извършва от структурите на БЧК в област Кърджали. Това е втори транш от раздаването на хранителни продукти по европейската програма. Първият бе осъществен в началото на 2017 година.