Кулинарна разпродажба за диабетно болни деца
Кулинарна разпродажба за диабетно болни деца / netinfo
Децата от благотворително движение „Ръка за помощ” при СОУ „Петко Рачов Славейков” организираха кулинарна изложба и разпродажба на изработени от самите тях гастрономически удоволствия във фоайето на училището. Инициативата се провежда с цел набиране на средства за деца, болни от диабет и е част от проявите, посветени на патронния празник на най-голямото училище, който е на 17 ноември.

Най-разнообразни по вид и рецепта баници, сладкиши, салати, дори основни ястия приготвили с много обич славейковските добротворци заедно със своите родители.

Касата за приходите „завеждаше” с гордост деветгодишната Мирела Борисова, известна вече като лице на движение „Ръка за помощ” и СОУ „П. Р. Славейков”, която все повече помага в благотворителните инициативи.

Крайната рекапитулация показа 150 лева.

През цялото време момичетата от движение „Ръка за помощ” приканваха съучениците си да помогнат на болни деца. Похвалиха учителите си, че са се отзовали с готовност да участват в инициативата и дори са дарили повече средства, отколкото е струвало закупеното от тях ястие.

Децата от движение „Ръка за помощ” са изключително щастливи, че за поредна година са включени като партньор в благотворителната инициатива на областния управител инж. Ангел Коджаманов  "Да направим чудо с коледна картичка".

Ръководителката на движението г-жа Снежана Сиракова сподели, че това е третата им благотворителна акция от началото на тази учебна година. Децата посетили още през септември свои връстници от помощно училище „Д-р Петър Берон” в Кърджали, като им занесли много подаръци.