/ Дарик- Кюстендил
Кметът на Община Дупница Методи Чимев е сключил договор за изпълнение на обществената поръчка за благоустрояване на градската градина, съобщиха от Общината.

Стойността на договора е 186 870 лева без ДДС, а срокът за изпълнение е 70 дни. Първите 10 от тях са предвидени за изготвяне на техническия инвестиционен проект.

С шест месеца се удължава срокът на проекта за патронажна грижа в Дупница

Площта на градската градина е 17 451 кв. м. Сред възложените дейности са: почистване и фрезоване на тревни площи, затревяване, засаждане на растителност - иглолистна и широколистна, декоративни треви, многогодишни цветя, включително доставка на торове и всички свързани с това разходи, изграждане на нова поливна система, поддръжка в продължение на още две месеца след приключване на дейностите.

Фирмата изпълнител трябва да изгради автоматична поливна система, която да включва тръби, разпръсквачи и програматор на батерия с възможност за свързване към интернет, за да се командва и от разстояние.

При изпълнение на поръчката не трябва да се допуска замърсяване на улици и околната среда, трябва да се осигури опазване на дърветата, тротоарите и площадките.
БТА