Започна летният турнир по Унифайт CHERRY CUP
Започна летният турнир по Унифайт CHERRY CUP / netinfo

За трета поредна година в Кюстендил се провежда летният турнир по Унифайт "CHERRY CUP" за младежи и деца. Организатори на спортното мероприятие са Българската федерация по унифайт, която е и най-младата федерация у нас, и СК "Крис" - гр. Кюстендил. В турнира, който ще се проведе на 27 и 28 юли в спортен комплекс "Осогово", ще вземат участие над 60 деца от цялата страната.

Започна летният турнир по Унифайт "CHERRY CUP"
netinfo


Областният управител Виктор Янев, който бе официален гост на събитието, имаше и честта да открие турнира. Янев поздрави организаторите и гостите, и пожела на младите "състезанията да бъдат по-оспорвани от миналогодишните, а турнирът да набира все по-голяма популярност и повече участници". Гост на спортното мероприятие бе и народният представител от ПП ГЕРБ Кирил Калфин, който пожела на участниците успех в състезанието и завоюване на национални, европейски и световни титли в бъдеще. След откриването на турнира бе направена демонстрация на бойно самбо и сумо.

Започна летният турнир по Унифайт "CHERRY CUP"
netinfo

Унифайт е съвкупност от различни видове военно - приложни спортове - стрелба с малокалибрено оръжие, преминаване през препятствия (тунели, греди, стена, мрежа на четири метра), и единоборство (комбинация между джудо и самбо). Всичко това се оценява по специална точкова система. Спортът има разновидност за деца, които още от пет - шестгодишни могат да го опитат. В България спортът е въведен от олимпийски шампион по джудо от Монреал Сергей Новиков, създал дисциплината и в родната си Русия.

Започна летният турнир по Унифайт "CHERRY CUP"
netinfo