Филмът Посоки от София филм фест
Филмът Посоки от София филм фест / Дарик- Кюстендил
Филмът Посоки предизвика интереса на кюстендилската публика, която изпълни местата пред сцената на Арката, за старта на София филм фест в града.
Вторият фестивален ден от София филм фест в Кюстендил-  11 август (събота), предлага два филма на лятната сцена на открито, пред Арката на пл. “Велбъжд”. Първият е от 21,00 часа, киноманите ще могат да видят най-новата творба с подписа на Шон Бейкър, режисьор-емблема на независимото кино в Америка! „ПРОЕКТЪТ „ФЛОРИДА” („The Florida Project“, САЩ, 2017). Филмът разказва за живота на шестгодишната Мууни и младата й майка Хейли – татуирана бунтарка, която отглежда дъщеря си ден за ден в евтиния хотел „The Magic Castle“, менажиран от Боби (великолепна роля на Уилям Дефо, за която актьорът беше номиниран за наградите Оскар, Златен Глобус и БАФТА!) в покрайнините на Орландо, недалеч от Дисниленд. Бедността и липсата на сигурност не пречупват Мууни и Хейли, които умеят да се забавляват там, където са и с това, което имат. Жизнерадостната Мууни и нейните приятели с лекота превръщат всеки свой ден в празник…  
 
В 23,00 часа е старта на втората прожекция за съботната вечер, най-новият филм на Франсоа Озон „ДРУГИЯТ ЛЮБОВНИК“ („L’amant double“, Франция-Белгия, 2017). Историята, определена като жанрова смес между трилър и драма с еротични елементи, разказва за младата, чувствителна жена на име Клои (Марин Вакт), която се влюбва в психоаналитика си Пол (Жереми Рение). След няколко седмици двамата заживяват заедно. Но в един миг тя започва да подозира, че влюбена в близнаци, а режисьорът дава шанс и на зрителите за подобно впечатление. Дали всъщност това усещане за две различни личности, с които пациентката споделя живота и чувствата си, не води до разкриване на две страни на една и съща персона – един психотерапевт не може да няма тайни, скрити в миналото си.... Възрастовото ограничение за зрителите е да са над 16 години!
Дарик- Кюстендил