Валентин Микев за делото срещу Любомир Анчев: Аз мисля, че няма престъпление
Валентин Микев за делото срещу Любомир Анчев: Аз мисля, че няма престъпление / Влади Владимиров

Депутатът и областен координатор на ГЕРБ Валентин Микев се яви в Кюстендилски окръжен съд, като свидетел по делото срещу бившия областен управител Любомир Анчев. "Аз мисля, че няма престъпление", заяви той за Дарик пред съдебната зала.

Той е озадачен, че ако е имало данни за злоупотреби не е реагирано навреме, а това се случва след 2- 3 години.  

"Ще отговоря всичко, което ме питат, отговарям само истината. Това събитие беше едно от големите изпитания, както за областния управител така за държавните структури в областта и партията, каквото и да е, важното е, че всичко е отстранено. Това е за мен удовлетворението. Подробностите се технически, дали този е кихнал, дали е отишъл два дни по- късно или по- рано. Ако има злоупотреба почитаемия съд ще каже. Важното е, че са възстановени три моста, реките са коригирани, движението е пуснато, другото ще мине и ще отмине", коментира Валентин Микев. Депутатът допълни, че влиза в тази сграда, като свидетел за втори път. Първият е бил преди 15 години. "В работата едно цигане бе откраднало телевизор".

Съдия Йоладна Цекова разпитва днес като свидетели още бившият зам.- областен и областен управител Даниела Годинова, кметът на община Невестино Димитър Стаменков, бившият общински съветник от ГЕРБ Любомир Кирилов.