Топ специалисти в тениса на маса с децата от кюстендилския клуб
Топ специалисти в тениса на маса с децата от кюстендилския клуб / Влади Владимиров
Трима известни специалисти в спорта тенис на маса гостуваха в Кюстендил и проведоха тренировка с възпитаниците на местния клуб. “Те са едни колоси, едни величия в нашия спорт”, каза за Дарик Емил Въльовски, председател на СК по тенис на маса Кюстендил.
 
Гостите: Изи Коен, дългогодишен треньор на националния отбор, под негово ръководство работи европейската ни шампионка Даниела Гергелчева; Хикмет Мюмюн- бивш ст. треньор на клуба в Сливен, сега работи в Турция; Аврам Гершон- треньор в кюстендилската школа през 1984- 1988 година, като от него са се учили сегашните треньори в клуба Емил Въльовски и Емил Миланов.
За Гершон, Въльовски каза: “Човек, който знае какво да каже, как да го покаже и как да ни накаже, само и само да се научим да играем този спорт, за което сме му много благодарни. 84- 88 г. работи в Кюстендил и аз започнах тогава кариера като млад треньор. Той е кум на наш колега и много добър състезател Стойчо Стоичков и така решихме да направим спортен клуб, той да е старши треньор, а аз помощник и започнахме да развиваме този спорт”.

Емил Въльовски и Аврам Гершон
Влади Владимиров

За състезателите по тенис на маса от Кюстендил предстоят няколко важни изпитания. В края на месеца е надпреварата- Млад олимпиец до 12 години, в Момчилград. От всичките 150 деца, нашите ще са между първите 15. Ще участваме с 2 момичета и 1 момче, коментира Емил Въльовски.
Следва турнир в Панагюрище, на 6-7 октомври при 15- годишните, където ще имаме повече участници и очаквам много добро представяне, допълни председателят на СК по тенис на маса “Кюстендил”.
Мъжете ще играят през ноември, на старта на първенството във Втора лига. Миналата година бяхме на 5- то място, сега запазваме състава и ще се борим за по- предно класиране, дадоха заявка от отбора.
 
СК по тенис на маса- Кюстендил работи и през ваканцията, тренировките са всеки делничен ден от 17- 20 ч., в това число и за любители.
 
“Има много талантливи деца, 10- 12 момичета и момчета са на специализирана подготовка, 3 пъти седмично, а предстои да работим с тях и всеки ден, за да представят достойно клуба и град Кюстендил”, заключи Емил Въльовски.
 
 
 
Дарик- Кюстендил