След протест, театъра в Дупница става достъпен за хора с увреждания
След протест, театъра в Дупница става достъпен за хора с увреждания / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Два дни след мирния протест на хората в неравностойно положение в Дупница, от общината започнаха изграждането на рампа пред театъра. Така беше спазено обещанието във вторник да се предприемат действия и да се пристъпи към решаване на този проблем.
За хората в неравностойно положение в Дупница повечето сгради в града са недостъпни, заради липса на рампи или, заради не добре изградени такива. В събота по време на протеста пред сградата на театъра, който също е недостъпен, зам.- кметът по социалните дейности Крум Милев обеща, че в началото на тази седмица ще бъдат предприети действия за осигуряване на достъп първоначално до театъра.
Екип от експерти са направили необходимите изчисления и днес започна изграждането на рампата. До 20 -тина дни естакадата трябва да бъде готова. Така хората с увреждания ще могат да посещават театралните постановки и концертите, които се провеждат в залата на ОбДТ „Невена Коканова". За останалите обекти посочени в заявлението, което протестиращите са изпратили до община Дупница ще се работи поетапно, обясни Крум Милев и увери, че исканията на тази група дупничани няма да останат нечути.