/ Прокуратура на Република България
След разпоредени проверки от Върховна административна прокуратура на Министерство на околната среда и водите днес приключи разчистването на пластмасовите и фармацевтични отпадъци от общинския имот до моста на автомагистрала „Струма" край Дупница.

Припомняме, че заради нерегламентирано сметище в района на 13 август 2019 г. избухна пожар, който увреди пътната инфраструктура в близост.

Прокуратура на Република България

Според получената от МОСВ информация разчистването на отпадъците се е провело под ръководство на министъра на околната среда и водите Емил Димитров в изпълнение на разпорежданията на ВАП. Почистени са общо 1870,64 тона композитни опаковки и 178,32 тона твърда пластмаса от нерегламентирани сметища. Продължава извозването на останали на терена излезли от употреба гуми и смесени отпадъци. В района има и терен, на който регламентирано се извършва съхранение на отпадъци.

Прокуратура на Република България

Припомняме, че през месец юли по случая ВАП сезира Върховна касационна прокуратура за данни за извършено престъпление по служба или друго престъпление.