/ iStock/Getty Images
Без електричество от седмица са жители на няколко махали в Бобошево, оплакаха се местни хора.

"Освен, че останахме без ток, нямаме информация и за това ще бъде ли пуснат отново и кога. Подаваме сигнали до колцентъра, но нямаме обратна връзка и всичко това в продължение на седмица. Знам за над десет потърпевши домакинства, а броят им вероятно е и по- голям", разказва Румяна Костадинова. 

Местните разказват, че електроразпределителното дружество не поддържа и съоръженията си, липсват просеки, а клоните на дърветата са се оплели в електропреносните кабели.

Опит за кражба на кабел остави 5 000 домакинства без ток

Те са недоволни, че цената на електричеството е висока, при забавяне на плащане на сметките, електроподаването веднага се преустановява, а на практика услугата, която се доставя е некачествена или въобще липсва.

Подписка срещу бездействието на екипите на електроразпределителното дружество върви в съседната община Невестино. Местните ще я внесат до министъра на енергетиката, КЕВР, омбудсмана и областния управител на Кюстендилска област. Причината е честото спиране на тока и подаването на променливо напрежение, от което масово изгарят електрически уреди.
БТА