Учител на годината
Учител на годината / Маргарита Петрова
На официална церемония в Дупница бяха наградени четирима преподаватели от училища и детски градини в общината. Призът „Учител на годината“ се връчва за тяхната всеотдайност и отдаденост на професията, за работата им през годините и успехите на техните ученици. Призовете бяха връчени от зам.- кметът на община Дупница Крум Милев.

В категория „Учител в детска градина“ наградата е за Величка Славева от ДГ „Зора“. Призът „Учител в начално образование“ получи Василка Костова, преподавател в ОУ „Неофит Рилски“ Дупница. За „Учител в основното образование“ приз беше връчен на Райна Александрова от ОУ „Евлоги Георгиев“, а за „Учител в средното образование“ беше отличена Геновева Ризова, директор на ПГ „Христо Ботев“. Всички те дълги години работят с децата и учениците и им дават основите за едно добро бъдеще чрез образованието.

В празничната програма със свои изпълнения се включиха възпитаниците на ДГ „Зора“, които изпълниха латинотанци, вокалната група към ОУ „Неофит Рилски“, вокалната група при „ОУ „Евлоги Георгиев“, с музикално изпълнение поздравиха и учениците от гимназия „Христо Ботев“. Програмата беше закрита с народна песен изпълнена от ученици от ОУ „Христаки Павлович“.

В шествието, което се предвождаше от ученици от ПГ „Христо Ботев“ се включиха малка част от учениците и учителите от дупнишките училища.

Шествие за 24 май в Дупница
Маргарита Петрова

Дарик- Кюстендил