Премиерът преряза лента в Дупница и получи фланелка на Марек
Премиерът преряза лента в Дупница и получи фланелка на Марек / Маргарита Петрова

Премиерът Бойко Борисов, кметът на община Дупница Методи Чимев и представител на генералните спонсори на „Марек 2010" прерязаха в Дупница лентата на ново футболно игрище, с изкуствено покритие, което се намира при стадион Бончук. Отец Георги Паликарски отслужи водосвет за здраве.

„Да играят, да тренират и да нямат контузии", пожела премиерът. Той похвали кмета на община Дупница, че в рамките на една година е постигнал много добра финансова дисциплина. „Голяма част от дълговете се махнаха, това означава, че от следващата година ще може на чисто да се работи с вас", коментира Борисов.

Изпълнителният директор на „Марек 2010" Иво Паргов благодари на премиера Бойко Борисов за всичко, което е направил за футболния клуб. Той изказа своята благодарност и на спонсорите, които са подали ръка в труден момент, и изрази надежда това сътрудничество да продължи дълги години.

„Откриването на това спортно съоръжение показва едно - спортът в Дупница ще го има. Аз съм убеден, че тази сграда, на този велик отбор, може би до две или три години ще отвори врати за отбор, който играе в "А" група", заяви кметът на община Дупница Методи Чимев. На официалното откриване присъстваха общинското ръководство, депутатът Емил Гущеров, областният и зам.- областните управители, спортисти и граждани.

 

Теренът е с изкуствено тревно покритие и осветление, първи на него играха отборите на ветераните на "Марек" и "Витоша"- Бистрица. Премиерът се включи в срещата.