/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Кюстендил е приключила досъдебното производство и е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена на 43 години, привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление - държане на хероин с цел разпространение, съобщиха от обвинението.

На 8 декември в Районното управление на МВР в Кюстендил постъпила оперативна информация, касаеща закупуване на наркотично вещество от нея с цел укриване или последващо препродаване. По случая незабавно била извършена проверка.

Студентка отива на съд, открили дрога в дома й в Перник

Полицейските служители установили обвиняемата в таксиметров автомобил, движещ се по ул. „Бузлуджа“. При спирането му жената направила опит да изхвърли дрогата под предната седалка.

При претърсването на колата бил открит и иззет прозрачен найлонов плик с кафяво вещество на бучки. Извършеният полеви наркотест констатирал наличие на хероин. За намерения наркотик, тя заявила, че го е купила с цел продаване в махалата, като с получените от това пари щяла да изхранва децата си.

В хода на разследването са били събрани доказателства за престъпната дейност на обвиняемата, свързана с разпространение на наркотици в кв. „Изток“ в града. Предстои делото да продължи в съда.