Празникът на пеперудите е на 6 юли до водопад Полска Скакавица
Празникът на пеперудите е на 6 юли до водопад Полска Скакавица / Борислав Крумов
Празникът на пеперудите при водопад Полска Скакавица, Община Кюстендил ще бъде на 6 юли / събота /. Откриването е от 09, 30 ч., в двора на бившето училище, следва разходка по екопътека до водопада. От 11 ч. започват занимателни и спортни игри, а от 12 ч. е Карнавалът на пеперудите, с конкурс за най- атрактивен костюм на пеперуда.

„Основната идея на празника е да се съхранят природните ресурси и традициите в района, да се промени отношението към природата и да се осъзнаят възможностите, ползите и отговорностите за опазване на биоразнообразието и природното наследство на България. Тази година разширяваме празника и на ново място - местността "Чардака", на река "Струма" до село Раждавица... място за демонстрации на занаяти, игри, плажуване и къмпингуване и купон до зори....”, казва организаторът Борислав Крумов.

Празникът на пеперудите е на 6 юли до водопад Полска Скакавица
Борислав Крумов

Занаятчийска работилница започва в 15 ч. в местността „Чардака”. От 16, 30 ч. доброволци на БЧК- Кюстендил ще направят демонстрация за оказване на първа помощ. След 18 ч. ще има музикална програма.
 
Дарик- Кюстендил