Посланици ще бъдат гости на Изложение на трансгранични проекти в Кюстендил
Посланици ще бъдат гости на Изложение на трансгранични проекти в Кюстендил / Иво Кирилов, Дарик радио

Посланиците на Република Македония в България Благой Ханджиски  и на Република България в Македония Иван Петков ще бъдат официални гости на "Изложение на трансгранични проекти 2012", което ще се проведе в Кюстендил, на 21 септември 2012 от 11:00 ч.

Еднодневното изложение ще се проведе на площад "Велбъжд", където специални щандове ще бъдат на разположение на представители от всички проекти по Първата покана за проектни предложения, където ще имат възможността да представят резултатите от проектите си и да раздадат рекламни материали (брошури, диплянки, книги, CD-та, снимки и др.). Български и македонски танцови изпълнители ще допринесат за доброто настроение на празника.

 Организатори са Съвместният технически секретариат по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония, заедно с Министерство на регионалното развитие и благоустройството на Република България (Управляващ орган) и Министерство на местното самоуправление - Република Македония (Национален партниращ орган).

По този начин ще бъде отбелязан Денят на Европейското сътрудничество, който  ще бъде отпразнуван в Европа за първи път на 21 септември 2012. 75 европейски програми за териториално сътрудничество, с повече от 100 местни събития ще се проведат в цяла Европа, в седмицата между 17 - 23 септември. Целта на кампанията, която се координира от програма ИНТЕРАКТ в сътрудничество с Европейската комисия и подкрепена от Комитета на регионите и Европейския парламент, е да отбележи постиженията в сътрудничеството между европейските региони и страни.